1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Over Avanti

Over Avanti

SV Avanti is een sportvereniging die al ruim 50 jaar bestaat.
Sportvereniging Avanti staat voor betaalbaar sporten in eigen wijk, de Zwolse wijk Westenholte.

Op 7 oktober 1959 vond te Westenholte de oprichting plaats van een gymvereniging. Dit was eigenlijk een voortzetting van een kleine gymclub in Spoolde. Met algemene stemmen werd de naam “ Turnlust ” gekozen. Sinds 1 juni is de naam veranderd in "Avanti"

Vanaf september 1973 kon gesport worden in de accommodatie 'Het Anker' aan de Ankerweg.
In 1980 kwam er uitbreiding door het in gebruik nemen van de gymzaal aan het Korianderplein.
De gymzaal aan het Korianderplein wordt nu nog steeds gebruikt voor de danslessen. Inmiddels worden zijn alle andere lessen van SV Avanti ondergebracht in  “Het nieuwe Anker” aan de Voorsterweg.

In 1983 is er gestart met 3 aerobic-groepen. Later zijn deze groepen overgegaan in Steps, FloorFIT, FloorFIT 55+, Pilates en Yoga.
Naast Aerobic en Dans vormt Gymnastiek en Turnen een belangrijke basis van de vereniging. Gymnastiek wordt gegeven voor de jongste kinderen in de groepen Kaboutersport , Gym-Kids en Turn-Kids. Voor de oudere kinderen hebben wij, afhankelijk van leeftijd en talent, de groepen Turnen 1 & 2 en de Plus groep Turnen. 

Elke avond worden er door enthousiaste trainers, in een goede sfeer trainingen gegeven.

Onze locaties worden op twee locaties verzorgd. De meeste lessen worden gegeven in Het Anker in Westenholte. Een aantal danslessen worden gegeven in de Gymzaal aan het Korianderplein.