1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Aanbod
  5. /
  6. Yoga

Yoga

De yogales is een mix van hatha yoga en yin yoga, met wat elementen uit Qigong.
Hatha yoga is de bekendste yogavorm en is vrij dynamisch (yang). Een houding wordt een aantal ademhalingen vastgehouden en richt zich op het versterken en stretchen van de spieren. Deze houdingen worden staand, zittend, in buik- of ruglig uitgevoerd.
Bij yin yoga worden houdingen 2 tot 5 minuten vastgehouden en dit is gericht op het versoepelen van het bindweefsel. Door rustig door te blijven doorademen lukt het de spieren te ontspannen en beter in de houding te komen. Deze houdingen worden vooral zittend en liggend uitgevoerd. Yin yoga is statischer dan hatha yoga.
Qi betekent adem, lucht of energie en gong staat voor werk of oefening. Qigong betekent dus energiewerk of ademoefening. De oefeningen zijn eenvoudig maar hebben een goede invloed op lichaam en geest.

 

Wie?
De les is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Wanneer?
Maandag 18:00-19:00 uur

Waar?
Gymzaal Korianderplein

Contact: irene@avantizwolle.nl

Het is mogelijk om een proefles te volgen alvorens lid te worden. Neem hiervoor contact op met de verantwoordelijke trainster per mail.

Het is van belang zelf een (yoga)matje mee te nemen, evenals makkelijke kleding. Een vestje en sokken kunnen prettig zijn voor de eindontspanning waarmee elke les wordt afgesloten.

 

Lid worden van onze vereniging kan elk moment van het jaar. Dit doet u door op de onderstaande knop te drukken. U krijgt dan een digitaal inschrijformulier dat u naar ons kunt sturen.

AANMELDEN